Geachte mevrouw, Geachte heer,

De tijd vliegt ! Nog enkele dagen en we kunnen het oude jaar alweer uitwuiven. Om een en ander veilig te laten verlopen kunnen we gelukkig rekenen op BOB. Verder zijn er nog tal van andere acties en evenementen. Je verneemt er alles over in deze ikbenvoor-nieuwsbrief, de laatste van dit jaar. Veel leesplezier met onze eindejaarsnieuwsbrief met daarin de volgende onderwerpen:

Bob viert zijn tiende verjaardag

Naar goede gewoonte is begin deze maand de nieuwe BOB-campagne van start gegaan. Dit jaar is bijzonder, want BOB viert zijn tiende verjaardag. Hoewel hij in zijn tienjarig bestaan ietwat geëvolueerd is, heeft BOB nog niets aan bekendheid en doeltreffendheid ingeboet, integendeel. BOB is vandaag dé centrale figuur in de strijd tegen rijden onder invloed, dat nog steeds een van de grote verkeersveiligheidsproblemen blijft. Volgens de statistieken speelt alcohol een rol in iets meer dan 1 op 10 ernstige ongevallen. Tijdens weekendnachten loopt dit cijfer op tot 25,8 %. Wellicht is dit nog een onderschatting van de werkelijkheid, aangezien niet in alle ongevallen ademtests worden afgenomen. Deze cijfers leren ons dat meer dan 800 ernstige ongevallen waarschijnlijk nooit waren gebeurd als de betrokken bestuurders niet hadden gedronken… BOB blijft dus ook de komende jaren hard nodig !

Een overzicht van alle BOB-campagnes tot nu toe:

Jaar

Affiche

Boodschap

95 - 96

In elke groep feestvierders moet iemand de verantwoordelijkheid op zich nemen om de anderen naar huis te brengen.

96 - 97

Bob is de sleutel tot het feest en neemt de verantwoordelijkheid op zich om de anderen veilig terug te brengen.

97 - 98

Iedereen kan Bob zijn.

98 - 99

Bob is de held, een onmisbaar feestingrediënt.

99 - 00

Ik ben Bob en daar ben ik trots op.

00 - 01

Bob vreest geen controles, integendeel.

01 - 02

Waar Bob komt, is het feest!

02 - 03

Zelfs de allernieuwste technische snufjes in een wagen kunnen geen ongeval voorkomen als Bob niet rijdt.

03 - 04

Bob is de held van het feest (affiche), terwijl de “niet-Bob” zich belachelijk maakt en de anderen in gevaar brengt (tv-spot).

04 - 05

Bob is een onmisbaar feestingrediënt.

 

Campagnes in de kijker

BOB-campagne: : Van 28 november tot 15 januari loopt de jaarlijkse BOB-eindejaarscampagne. Ook nu is het weer feest als BOB rijdt. Naast affichage zijn er TV spots en een horeca-actie voorzien, en ook de politie houdt een oogje in het zeil. Reden te meer om altijd een BOB te kiezen voor je gaat feesten ! Meer

 

Winnaars snelheidscampagne: Van 26 september tot 23 oktober liep het tweede luik van de snelheidscampagne met affichage en een scholenactie. De scholenactie werd een waar succes. In het hele land gingen kinderen met potlood en viltstiften aan de slag om de campagne-affiche in te kleuren. De mooiste affiches werden beloond met een spiksplinternieuwe fiets. Klik hier voor een overzicht van de winnaars.

 

DUS eindejaarscampagne: Ook DUS maakt er een gewoonte van om rond de eindejaarsperiode de veilige, verantwoorde chauffeurs eens extra te feliciteren en te belonen. De gelukkigen die het DUS team dit jaar tegenkomen zullen niet klagen want die krijgen een partypack ! Met deze eindejaarscampagne wil DUS 5000 veilige bestuurders in de bloemetjes zetten! Meer

 

 

Knipperlicht : “Knipperlicht Nieuw!” is een nieuwe, ervaringsgerichte verkeersmethode voor de eerste graad van het basisonderwijs. De methode biedt een passende leidraad voor leerkrachten in de klas en voor iedereen die actief is in het kader van verkeers- en mobiliteitseducatie. Meer

Nachtdier, laat je zien: Onder het motto “Nachtdier, laat je zien” organiseerden de Stad Gent en DUS (Drive Up Safety) op 17 november een happening waarbij op een studentikoze manier aandacht werd gevraagd voor goede fietsverlichting. Dit was meteen ook de start van een fietsverlichtingscampagne die een maand lang zou duren. Meer

 

Prijvraag: Win een toffe BOB-gadget

Naar aanleiding van BOB’s tiende verjaardag geven we tien BOB T-shirts weg. Wat moet je doen ? Stuur het antwoord op de volgende vraag naar info@ikbenvoor.be (met als Onderwerp: Prijsvraag), een onschuldige hand trekt begin januari de winnaars.

Vanaf welke alcoholconcentratie ben je strafbaar als je een voertuig bestuurt ?

….. mg/l in je adem of ….‰ in je bloed

Het juiste antwoord kun je terugvinden op www.bob.be of op www.ikbenvoor.be

Veel succes, en veilige feesten toegewenst !


Met verkeersveilige groeten,

Het ikbenvoor-team

De Minister
Van Mobiliteit

 

Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer

De actie ikbenvoor.be wordt gecoördineerd door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV)

Het BIVV respecteert uw privé-leven en geeft geen enkel e-mailadres door aan derden zonder voorafgaande toestemming. Als u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klikt u op de onderstaande link om uw inschrijving op te zeggen.

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen.

© BIVV, 1995-2005, All rights reserved.