website ikbenvoor.be
header header

Geachte mevrouw, Geachte heer,

Hier zijn we dan met een nieuwe ikbenvoor-nieuwsbrief die alle recente initiatieven inzake verkeersveiligheid op een rijtje zet. Natuurlijk valt er ook deze keer een toffe prijs te winnen!

Verkeer: Wat is veranderd sinds 2000?
Campagnes en acties in de kijker
Prijsvraag: Klik je vast en win een gordeldier en een groeimeter


pijltje Verkeer: wat is veranderd sinds 2000?
lijntje

Permis de conduire
 

“Verkeer: wat is er veranderd sinds 2000”, zo heet de nieuwe brochure die het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid met de steun van AXA heeft samengesteld. Deze 32 pagina’s tellende uitgave is een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen die de laatste jaren zijn doorgevoerd. Dankzij al deze wijzigingen heeft België een enorme vooruitgang geboekt op het vlak van de verkeersveiligheid en zijn vele levens gespaard gebleven. Maar ze zijn ook een bron van twijfel en verwarring, zoals blijkt uit de resultaten van een studie die speciaal voor de uitgave van de brochure uitgevoerd is.

Meer informatie over de studie

Bestel gratis deze brochure: Verkeer: wat is er veranderd sinds 2000? (portkosten betaald door de bestemmeling)

Bekijk de brochure: Verkeer: wat is er veranderd sinds 2000?

Naar boven


pijltje Campagnes en acties in de kijker
lijntje

Laat je niet verrassen door de trein

Elk jaar gebeuren er heel wat ongevallen aan spoorwegovergangen. Vaak zijn jongeren zich niet eens bewust van het gevaar. Preventie blijft dus onontbeerlijk. Daarom organiseren Infrabel en het BIVV hun derde gezamenlijke sensibilisatiecampagne.
Meer info

 

Permis de conduire

Naar boven

Permis de conduire

Wel jong, niet gek!

“Wel jong, niet gek!” is een initiatief van de Mechelse Politie en is een sensibilisatiecampagne rond weekendongevallen voor de laatstejaars van het secundair onderwijs.  Op een informatieve en ervaringsgerichte wijze worden jongeren gesensibiliseerd voor de risico's van weekendongevallen.  Meer info

Naar boven

Het grote basisschoolspel

In deze spannende competitie nemen 1 of 2 teams van 2 leerlingen (zesde leerjaar) per school uit alle hoeken van de provincie het tegen elkaar op in het spannende en leerrijke "Grote Basisschoolspel". De 3 winnende teams uit de provinciale voorrondes spelen op 14 november 2007 in Mechelen de Vlaamse finale. Zo gaan we op zoek naar de slimste school van Vlaanderen! Verkeersveiligheidsvragen zullen hierin alvast niet ontbreken. Meer info 

 

Permis de conduire

Naar boven

Permis de conduire

 

Maak plaats voor voetgangers

In oktober voert het Brussels gewest een grote campagne rond de naleving van de verkeersregels op zebrapaden. De campagne zal drie weken duren. Daarna zal de politie extra controles uitvoeren in de laatste week van oktober.

Meer info

Naar boven

Papa, klik je vast of ik zeg het aan mama

Deze campagne moet zowel kinderen als volwassenen ertoe aanzetten om zich altijd veilig vast te klikken in de auto. Kinderen vervoeren in een aangepast autozitje moet een reflex worden, net zoals ook volwassenen steeds de veiligheidsgordel zouden moeten dragen.
In het kader van deze campagne werden ook vrijwilligersacties rond gordeldracht georganiseerd.

Meer info over de campagne

Meer info over de vrijwilligersacties rond de gordelcampagne

Permis de conduire

Naar boven

Permis de conduire

Octopusplan: helmenactie

Q8 stelt maar liefst 3000 fietshelmen ter beschikking van scholen die deelnemen aan het Octopusplan. Dit is een 8-stappenplan waarmee scholen zelfstandig kunnen werken aan veilige schoolroutes en het wegwerken van knelpunten. Meer dan 470 scholen zijn vorig schooljaar reeds gestart met het Octopusplan. Met de actie wil de Voetgangersbeweging nog meer scholen aanzetten om deel te nemen.

Meer info

Naar boven

Terug naar school actie DATS

Op 3 september ging het nieuwe schooljaar van start. Elke dag weer haasten, snel kinderen afzetten, werken, en 's avonds begint alles weer opnieuw! Maar laat ons niet vergeten dat de fietsende scholier na twee maanden van relatief weinig spitsverkeer opnieuw prominent in het straatbeeld aanwezig zal zijn. Matig dus uw snelheid aan de schoolpoort…

Meer info

Permis de conduire

Naar boven

Permis de conduire

Veilig terug naar school

Het thema dat Scolarest in de maand september in de schoolrestaurants naar voor schuift,  is "Veilig op weg naar School".   Enerzijds worden de tieners aangespoord met de fiets naar school te trekken, anderzijds worden ze aangemaand om van hun eigen veiligheid een prioriteit te maken met de veiligheidshelm en goed zichtbare/fluo kledij. 

Meer info

Naar boven

pijltje Prijsvraag: Klik je vast en win een gordeldier en een groeimeter
lijntje

Wil je ook zo’n gordeldier en groeimeter?

Stuur dan het antwoord op de volgende vraag en je adresgegevens naar info@ikbenvoor.be (met als Onderwerp: prijsvraag). Een onschuldige hand trekt eind november de winnaars, de gelukkigen worden persoonlijk gecontacteerd.

Rond welke thema’s worden vormingen georganiseerd door de vrijwilligers?

A Voetgangers en signaalgevers

B Basiscursus verkeersveiligheid, zwakke weggebruikers, alcohol en drugs in het verkeer, snelheid en gordeldracht

C Basiscursus verkeersveiligheid en zwakke weggebruikers

Tip: Meer info over het vrijwilligersnetwerk

Permis de conduire

Naar boven

Met verkeersveilige groeten,

Het ikbenvoor-team

 

 

 

De actie ikbenvoor.be wordt gecoördineerd door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV)

Het BIVV respecteert jouw privé-leven en geeft geen enkel e-mailadres door aan derden zonder voorafgaande toestemming. Als je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan op de onderstaande link om jouw inschrijving op te zeggen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen


© BIVV, 1995-2007, All rights reserved.

##TrackImpression##