website ikbenvoor.be
header header

Geachte mevrouw, Geachte heer,

In deze nieuwsbrief gaan we dieper in op de wetswijzigingen die in mei van kracht worden. We geven je traditiegetrouw ook een overzicht van de verschillende campagnes en acties. Vergeet ook niet om mee te spelen met onze wedstrijd en zo de toffe gadgets weg te kapen.

Verkeersveiligheid in de kijker
Campagnes en acties in de kijker
Prijsvraag: win een profielmeter en een documentenmap!


pijltje Verkeersveiligheid in de kijker
lijntje

Nieuwe regels voor autozitjes!

Vanaf 10 mei 2008 worden de regels inzake de veiligheid van kinderen in de wagen licht gewijzigd:

  1. In personenwagens en lichte vrachtauto’s: Als het onmogelijk is om achterin een 3de kinderbeveiligingssysteem te plaatsen omdat er al 2 andere worden gebruikt, mag een 3de kind onder de 3 jaar vanaf 10 mei 2008 niet meer achterin meereizen als het enkel met de gordel is vastgemaakt. Vanaf dan moet het verplicht voorin meereizen in een beveiligingssysteem voor kinderen.

  2. Vanaf 10 mei 2008 moeten alle gebruikte kinderbeveiligingssystemen voldoen aan de meest recente Europese normen: R 44/03 of R 44/04.

De folder en brochure over de veiligheid van kinderen in de auto werden aangepast en in een nieuw kleedje gestoken en zijn reeds beschikbaar. 

Meer info over het vervoer van kinderen in de wagen

 

Permis de conduire

Naar boven

pijltje Campagnes en acties in de kijker
lijntje

Permis de conduire
 

Ook kinderen zitten graag veilig

Een kind kan nog niet zelf beslissen of het zich vastklikt in de wagen of niet. Die verantwoordelijkheid ligt bij u, als ouder, als grootouder, als chauffeur. Er zijn verschillende beveiligingssystemen op de markt, aangepast aan de grootte en het gewicht van het kind. Maar hoe weet u nu wanneer op welk zitje over te schakelen, en hoe u uw zitje nu precies moet vastklikken? DATS 24 zet voor u de mogelijkheden op een rijtje…

Meer info

Naar boven

Bicycity

Tijdens BicyCity rijden duizenden fietsers vanuit heel het land naar Brussel. Ze verzamelen aan de opritten van de A12 in Meise of E411 in Jezus-Eik voor een symbolische tocht over de autosnelweg richting hartje Brussel. 

Meer info
Permis de conduire

Naar boven

Permis de conduire

Voetgangers respecteren is jezelf respecteren

Van 7 april tot 4 mei 2008 loopt de sensibilisatiecampagne over zwakke weggebruikers meer bepaald over voetgangers. Het is de bedoeling om de automobilisten aan te zetten tot meer inlevingsvermogen en hoffelijkheid ten aanzien van de voetgangers, om zo het aantal ongevallen met voetgangers te beperken. Deze campagne van het BIVV verloopt in samenwerking met de drie Gewesten.
Meer info

Meer info over de vrijwilligersacties in het kader van deze campagne

Naar boven

Outdoor Student Kartingday

Op 18 maart 2008 organiseert VSSF de 6de Outdoor Student Kartingday op het circuit van Antwerp Karting te Wilrijk. Op deze dag verdedigen studenten van alle Vlaamse hogescholen/universiteiten hun eer op de kartbaan. De Kartingday staat dit jaar in het teken van verkeersveiligheid. Samen met ikbenvoor, het BIVV, ROB en DUS! kom je alles te weten over veilig verkeer.

Meer info

Permis de conduire

Naar boven

Permis de conduire

Dag van de Hoffelijkheid

De Europese Dag van de Hoffelijkheid in het Verkeer is een actiedag ter promotie van hoffelijk verkeersgedrag.
Deze campagne heeft als doel om een verkeersgedrag aan te prijzen dat hoffelijk, verantwoord en respectvol is ten opzichte van de anderen en het leven. Omdat onaangepast gedrag de oorzaak is van heel wat ongevallen, moet iedereen opnieuw leren om de publieke ruimte te delen. Zodat deze geen plaats van competitie is maar van harmonie.

Meer info

Naar boven

Scholenwedstrijd rond zichtbaarheid

Federaal Minister van Mobiliteit en het BIVV hebben een actie gevoerd om de zichtbaarheid van kinderen in het verkeer te verhogen. Met een wedstrijd voor leerlingen van het 6e leerjaar wilden zij de scholieren sensibiliseren voor het belang van ‘zien’ en ‘gezien worden’ tijdens hun dagelijkse verplaatsingen.

Meer info

Permis de conduire

Naar boven

pijltje Prijsvraag: win een bandenprofielmeter en een documentenmap voor jouw autopapieren!
lijntje

 

 

Wil je ook kans maken op deze bandenprofielmeter en documentenmap? Stuur dan het antwoord op de volgende vraag en je adresgegevens naar info@ikbenvoor.be (met als onderwerp: prijsvraag). Een onschuldige hand trekt eind mei de winnaars, je wordt persoonlijk gecontacteerd als je gewonnen hebt.

Permis de conduire

De wettelijke minimumdiepte van de van de profielgroeven van de banden van een auto bedragen:

  • a.) 1,2 mm
  • b.) 1,6 mm
  • c.) 2,6 mm

Tip: Meer info in deze brochure

Naar boven

Met verkeersveilige groeten,

Het ikbenvoor-team

 

 

 De actie ikbenvoor.be wordt gecoördineerd door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV)

Het BIVV respecteert jouw privé-leven en geeft geen enkel e-mailadres door aan derden zonder voorafgaande toestemming. Als je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan op de onderstaande link om jouw inschrijving op te zeggen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen


© BIVV, 1995-2008, All rights reserved.