website ikbenvoor.be
header header

Geachte mevrouw,
Geachte heer,

De dagen worden korter, daarom krijg je enkele nuttig tips over reflecteren en verneem je ondermeer alles over de grote fluo wedstrijd. Ook deze keer is er een toffe gadget te winnen via onze prijsvraag.

Verkeersveiligheid in de kijker
Campagnes en acties in de kijker
Prijsvraag: Win een ‘klikvast’ sleutelhanger


pijltje Verkeersveiligheid in de kijker
lijntje

Reflecteer in het verkeer

Als je ’s ochtends vroeg of 's avonds als zwakke weggebruiker de baan op gaat is een verkeersveilig gedrag vaak niet genoeg. Zorg er daarom voor dat andere weggebruikers je zien. Zo wordt je met heldere kledij gezien tot op 50 meter en met reflecterende kledij zelfs tot op 150 meter. Hieronder vind je concrete tips voor voetgangers, rolschaatsers, steppers en fietsers.

Meer info

Permis de conduire

naar boven

pijltje Campagnes en acties in de kijker
lijntje

Ik ben uniek, klik me vast!

UnieKO lanceert op 23/10/2008 in samenwerking met het BIVV, Mercedes-Benz, Test Aankoop, Touring en Fedaje een nationale campagne rond het correct gebruik van een kinderstoel in de wagen. Ongeveer 7000 kinderopvanginitiatieven in Vlaanderen, Brussel en Wallonië zullen een affiche en informatieve folders ontvangen waarmee ze de (groot)ouders van hun kleine klantjes kunnen sensibiliseren.

Meer info

Permis de conduire

naar boven

Permis de conduire

Samen opvallen, da’s goed gezien!

Het BIVV lanceert een nieuwe actie om de zichtbaarheid van kinderen in het verkeer te verhogen. Met een wedstrijd voor leerlingen van het 6e leerjaar wil het BIVV de scholieren sensibiliseren voor het belang van ‘zien’ en ‘gezien worden’ in het verkeer. Alle klassen van het 6e leerjaar in heel het land kunnen deelnemen via de website www.samenopvallen.be.

naar boven

Snel rijden doodt

Overdreven snelheid is nog altijd de belangrijkste oorzaak van ongevallen. Vandaar deze campagne van het Brussels Gewest. Via affiches langs de grote Brusselse invalswegen en via flyers wordt getoond wat er voor en na een ongeval gebeurt als mensen te snel rijden.

Permis de conduire

naar boven

Permis de conduire

De gordel achterin redt ook levens voorin

Het doel van de campagne is gordeldracht achterin stimuleren bij groot en klein. Passagiers die achterin geen gordel dragen brengen de passagiers die voorin zitten in direct gevaar. Bij een ongeval worden ze immers met een enorme kracht tegen de zetel vooraan gekatapulteerd. Op termijn moet het vastklikken van de gordel een reflex worden, een automatisme, een gewoonte.

naar boven

pijltje Prijsvraag: Win een ‘klikvast’ sleutelhanger

lijntje


Wil je ook zo’n ‘klikvast’ sleutelhanger? Stuur dan het antwoord op de volgende vraag en je adres gegevens naar info@ikbenvoor.be (met als Onderwerp: Prijsvraag). Een onschuldige hand trekt eind november de winnaars, je wordt persoonlijk gecontacteerd als je gewonnen hebt.

Permis de conduire

De impact van een lichaam van 75 kg bij een ongeval tegen 50 kilometer per uur bedraagt ongeveer …. kg

  A. 750 kg
B. 1.500 kg
C. 2.500 kg

Tip: Meer info op klikvast.be

naar boven

Met verkeersveilige groeten,

Het ikbenvoor-team

 

 

 De actie ikbenvoor.be wordt gecoördineerd door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV)

Deze mail werd verzonden door het BIVV, Haachtsesteenweg 1405 - 1130 BRUSSEL - België
Het BIVV respecteert jouw privé-leven en geeft geen enkel e-mailadres door aan derden zonder voorafgaande toestemming. Als je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan op de onderstaande link om jouw inschrijving op te zeggen.

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen


© BIVV, 1995-2008, All rights reserved.